Hva skjer hvis pakke med cannabis stoppes i tollen?

Hva skjer hvis du får en forsendelse med ulovlige midler, som cannabis, i posten, og den stoppes i tollen? Er det slik at politiet da kan be om bankutskrifter/betalings-historikk, tilgang til mail eller andre ting som kan bevise at du faktisk bestilte pakken?

mann/gutt |
22 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi vil tro at det kommer an på mengden som er funnet. Toll melder fra til politi ved beslag av narkotiske stoffer og så er det opp til politiet å vurdere hvorvidt de vil åpne sak og granske. Hvilke kriterier politiet har for å åpne sak har dessverre ikke vi oversikt over, men som sagt vil vi tro at det er avhengig av blant annet størrelse på beslaget.

Merk: Innførsel (smugling) av narkotika rammes av Straffeloven (ikke Legemiddelloven slik det er med bruk og besittelse). Strafferammene for innførsel er inntil 2 års fengsel, og enda høyere hvis overtredelsen regnes som grov.

Her er Straffeloven om narkotika (se § 231).

Her er Legemiddelloven om narkotika (se §§ 22, 24 og 33).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.