Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hva er normalt å bli dopet ned på?

Var på byen i går. Fin og full, men ikke slik at det fikk over styr. Plutselig ble jeg ekstremt dårlig og øynene mine helt sprengt. Det skjedde utrolig fort. Gikk hjem, men på turen hjem sluttet kroppen og fungere og jeg klarte ikke å prate. Hodet og hjernen funket, men det var som at kroppen var lammet og ikke ville utføre det hodet mitt ville. Tror jeg har fått i meg noe mistenksomt. Hva er normalt å bli dopet ned på som gir den effekten? Og hva burde jeg eventuelt gjøre?

kvinne/jente |
20 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en veldig ubehagelig opplevelse, og vi håper det går bra med deg nå.

Hva du eventuelt kan ha fått i deg, kan vi ærlig talt bare gjette på. Og så lenge vi ikke kan tilby et helt sikkert forslag, bør vi kanskje også unngå å spekulere for mye. Benzodiazepiner og GHB er jo eksempler på stoffer som i noen tilfeller kan forbindes med neddoping – men om du faktisk har fått i deg noen av disse, eller noe helt annet, er dessverre veldig vanskelig å si.

Det beste du kan gjøre nå, er heller å avlegge en urinprøve som tester for rusmidler. Ta f.eks. kontakt med legevakt eller ditt legekontor, og hør om de har anledning til å utføre en slik prøve. Prøven vil i så fall analyseres ved et medisinsk laboratorium. Det er viktig at dette gjøres raskt – mange stoffer har relativt kort påvisningstid i urin. Du kan evt. også urinere i en steril beholder (evt kjøpe urinprøveglass på apotek) og oppbevare denne mørkt/kjølig, i påvente av å få den innlevert til analyse.

Snakk gjerne også med andre som var tilstede den kvelden – har de f.eks. sett, hørt eller opplevd noe mistenkelig? Var det noen tilstede som kan ha hatt noen grunn til å gjøre dette mot deg? Du kan også prøve å høre med ansatte ved det aktuelle utestedet – har de f.eks. fått lignende rapporter fra andre gjester? Eller f.eks. også politiet – er dette noe de kjenner igjen?

For øvrig – vi vet at alkohol i seg selv noen ganger kan gi kraftige, uvanlige og ubehagelige reaksjoner, selv om du kanskje ikke har opplevd lignende tidligere. Dette kan f.eks. variere ut ifra dagsform på det aktuelle tidspunktet, toleranse, mengde, drikketempo og lignende. Så selv om vi selvsagt ikke kan utelukke at du kan ha fått i deg noe annet, så kan det også hende at denne reaksjonen skyldtes alkohol alene.

Vi håper du får noen svar – selv om vi dessverre også vet at mange som har lignende opplevelser, ikke egentlig får noe klart svar på hva som faktisk skjedde. I så fall håper vi i hvert fall at du slipper lignende opplevelser igjen i fremtiden.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.