Korleis det er med bilkjøring og Rivotril?

Heisann, har ein eldre venn – 80 år som har fått utskrevet resept på Fenemal og Rivotril. Bruker dette pga skjelvinger. Tar daglig Fenemal morgen og kveld. Fikk utskrevet resept på 2 mg rivotril å startet på dette og han ble skikkelig «ute». Snakket med lege og fikk beskjed om å dele de i 4 til 0,5 mg. Fikk beskjed av legen om at vedkommende kunne kjøre bil etter 2 – 2,5 time etter inntak av rivotril. Har ikke sett noe fysisk bevis på noe av dette men lurer på korleis det er med bilkjøring og disse tabelettene?

mann/gutt |
20 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det stemmer ikke at han kan kjøre bil 2,5 timer etter inntak av Rivotril. Bruker han Rivotril fast oppfyller han ikke helsekravet til å ha førerkort. Det er imidlertid mulig å søke statsforvalteren om dispensasjon. Har han fått innvilget dette er saken naturligvis en annen, og han kan forholde seg til den dispensasjonen han har fått.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.