Politiets bruk av tvangsmidler

På deres infoside om Rusreform skriver dere følgende om politiets bruk av tvangsmidler:

«I praksis forstår vi dette som at politiet nå har en mer innskrenket myndighet til å foreta visitasjoner og til å kreve prøver sammenlignet med tidligere. Det er riktignok fortsatt rom for at politiet kan gjøre vurderinger fra tilfelle til tilfelle.»

Mener dere virkelig at politiets myndighet er innskrenket? Riksadvokaten har selv påpekt at skrankene for bruk av tvangsmidler ikke er nye. Politiet har samme myndighet som før, men har i årevis brukt uforholdsmessige tvangsmidler mot rusbrukere. Det er snakk om en praksis som aldri var lovlig, og som har rammet tusenvis av ofre – nordmenn i samme målgruppe som dere henvender dere til. Sannheten er at politiet omsider fikk instruks om å følge lovverket de selv skal forvalte.

Hvorfor fremstiller dere dette som at politiet selv er et slags offer – og at de ikke har gjort noe galt?

mann/gutt |
37 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi takker for innspill, og tar dette til etterretning. Dette er ganske riktig en setning som kan formuleres mer presist. At politiet er et offer i denne sammenhengen har vi riktignok aldri påstått, og dette er heller ikke vårt synspunkt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.