Bekymret for min bror, alkoholbruken har økt betraktelig

Hei
Jeg fikk en bekymringsmelding fra min yngste bror angående vår bror på 52 år. Han er alkoholiker og har etter vår mors bortgang i 2021 økt forbruket betraktelig. Nå har han fått gangsperre fra knærne og opp til hoftene og klarer ikke å gå. Han ville ikke til lege og skal vente til fredag, sa han. Min yngste bror kommer til å ringe legevakt på fredag og be dem hente han om han ikke blir med broren min. Han har hjerteflimmer og den generelle helsen er dårlig. Bare ligger og matlyst borte. Hva kan vi gjøre før fredag?

mann/gutt |
50 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en vanskelig situasjon å være i, og vi forstår godt at dere er bekymret for broren deres. I utgangspunktet er det jo gjerne sånn at dersom man skal kunne hjelpe noen, må vedkommende selv være åpen for å ta imot hjelp. Men når det gjelder akutt bekymring for liv og helse, kan det likevel gjøres visse unntak. Sånn sett høres det helt rimelig ut å kontakte legevakt her – og eventuelt kan dere også vurdere å sende bekymringsmelding til fastlegen hans, eller sosialtjenesten (NAV) i hans hjemkommune. Forhåpentligvis kan dette være enn vei inn i videre hjelp og oppfølging for hans del.

Vi forstår deg sånn at dere har bestemt å kontakte legevakt fredag, og at du lurer på hva dere kan gjøre fram til da. Der er det ikke egentlig noe opplagt fasitsvar, men så sant det er mulig, og dere er komfortable med det, kan det kanskje være greit å sjekke innom han med jevne mellomrom – enten fysisk, eller per telefon, melding o.l. Og dersom deres bekymring stiger innen fredag, får dere evt. vurdere å kontakte legevakten før.

For øvrig håper vi at dere som pårørende også har noen å støtte dere på, for deres egen del. Å være pårørende kan tross alt være en stor belastning å leve med, særlig om situasjonen forblir mer eller mindre uendret over tid. Sånn sett vil vi tipse om denne oversikten over pårørendetilbud fra Helsenorge. Dere er selvsagt også velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat om dere ønsker en nærmere prat om det hele.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.