Sår i nesa som følge av daglig kokainbruk. Er det farlig?

Hei.
Jeg sniffer kokain daglig og har gjort dette i ca litt over en måned. Det er først nå det oppstår etse sår i nesa, er dette farlig og er det farlig å fortsette? Vil sårene bli betente og hva kan jeg gjøre for å pleie og rense de?

kvinne/jente |
17 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Ønsker innledningsvis å minne om at vi i RUSinfo ikke er helsepersonell, og vi kan derfor ikke uttale oss om din kliniske tilstand. Vi kan heller ikke si noe om alvorlighetsgraden, og heller ikke hva du bør gjøre for å pleie sårene. Den sikreste måten å finne ut av det på er ved å snakke med en lege.

På et generelt grunnlag kan vi allikevel si at det potensielt kan være svært farlig å bruke kokain daglig, både mtp. fysiske og psykiske komplikasjoner. Kokainbruk vil kunne føre til irritasjon og sår i nesen, og i enkelte alvorlige tilfeller kan det føre til at hele eller deler av neseskilleveggen etser bort.

Dersom du opplever sår/plager som følge av kokainbruken, så kan dette tolkes som et signal fra kroppen om at du burde begrense/stoppe den aktuelle atferden. Fortsatt bruk vil øke risikoen for ytterligere komplikasjoner.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!