Har vi funnet rusmidler i fryseren?

Hei,
Fant to bittesmå ziplockposer (ca 3x2cm med grønn stripe helt øverst) i fryseren, med to bittesmå papirbiter i hver, ca 0,5×0,5 cm store. Litt hakkete skåret kant. Noe fargeaktig (grålilla og ørlite granne oransje) på den ene lappen i hver pose, del av et trykk som liknet del av en sort fiske e.l på den andre lappen i hver pose.

Har ikke åpnet dette. Ble veldig urolig for hva dette er.

Det lå også en liten glassflaske med et slags metsllokk med gul plastkant på toppen (som det står «Flip off» på) der, ca 3-4 cm høy, med hvitt pulver , cc s 1/3 full. Flasken hadde litt plastbeskyttelse rundt seg.

Skikkelig bekymret for hva dette er – har vært 18 og 23åringer i huset noen ganger. Ikke vært noe som har tydet på narkotikabruk her, men er redd det er lagret her for noen andre.

Men hvordan finne ut hva dette er? Uten å risikere noe selv. Vi er godt voksne foreldre. Og hva gjør vi?

kvinne/jente |
46 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det er dessverre vanskelig for oss å si noe sikkert om hva det er dere har funnet i fryseren, men det kan være at de små lappene er dryppet med LSD. Det er ikke uvanlig at dette stoffet kommer i lignende i form. Likevel er dette ikke noe vi kan garantere. Det skjer også at det brukes andre stoffer for å med vilje gi et inntrykk av at det skal være LSD uten at det stemmer, eller av andre grunner. Angående pulveret på flasken så er dessverre også dette usikkert. Det kan f.eks være MDMA, kokain eller amfetamin, men det kan også være andre ting så det blir egentlig bare spekulasjoner fra vår side. Om «Flip off» simpelten er en beskjed til uvedkommende om å holde seg unna innholdet i flasken eller om det er en kode for hva innholdet kan være, vet vi heller ikke.

Hvis dere ønsker å få testet stoffet uten å blande inn noen myndigheter, så kan dere sende prøver av det til Rusopplysningen sin analysetjeneste.

Hvis dere ønsker å levere det inn til politiet, så er det sannsynlig at de kommer til å stille noen spørsmål om hvor dette kommer fra før det eventuelt går videre med det. Det er likevel ikke slik at dere skal bli mistenkt for å ha noe med dette å gjøre. Det er også mulig å levere det inn som funnet.

Vi forstår godt at dette er en situasjon om bekymrer dere. Vi anbefaler egentlig at dere snakker med de ungdommene som har vært i huset om funnet deres. Hvis de har noe med dette å gjøre, enten fordi de selv bruker det eller fordi de oppbevarer det for noen andre, så er det verdt å ha en samtale om dette. Kanskje er de ikke klar over at det kan medføre konsekvenser å oppbevare rusmidler for andre eller så kan det være at de selv egentlig ønsker å snakke litt om dette? De er sannsynligvis klar over at dere kunne komme til å finne dette der.

I de vedlagte lenkene kan dere lese litt om de stoffene vi nevnte. Vi poengterer igjen at det ikke er sikkert at dere har funnet noe av dette. Legger også ved noen lenker som handler om hvordan ma kan gå frem når man skal snakke med noen om deres rusbruk.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.