Bekymret for kjæreste som drikker for mye. Hva kan jeg gjøre?

Hei. Jeg er ei voksen dame på 56 år som har funnet meg verdens beste kjæreste. MEN han drikker altfor mye!! Vi bor et stykke fra hverandre så vi møtes bare i helgene. Han sier han aldri drikker på ukedagene ( han er lærer) men når jeg prater med han i telefon så kan jeg høre at han er beruset. I helgene drikker vi en del, for meg er det kos å drikke vin til et godt måltid, for han ender det bestandig med fyll.
Han er klar over at hn drikker for mye, men sier han har kontroll. Hva kan jeg gjøre?

kvinne/jente |
56 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Det er nok begrenset hva du kan gjøre når det gjelder å endre din kjærestes atferd og hans forhold til alkohol. For at han skal endre dette drikkemønsteret, så er det avgjørende at han selv er motivert for å gjøre en endring – i alle fall dersom det skal være snakk om en langvarig atferdsendring. Det er altså viktig at han selv erkjenner et behov for endring, og at han er motivert for å jobbe med dette.

Samtidig finnes det gode muligheter for deg til å støtte din kjæreste i dette, da gjennom en åpen og trygg dialog. Finn ut om han selv har tanker om å begrense eget alkoholforbruk, og evnt. hva han tenker hadde vært en god framgangsmåte for å få til dette. Du sier at han «er klar over at han drikker for mye, men sier han har kontroll«. Dette kan tyde på at han har et ambivalent forhold alkohol, og at han kanskje kunne tenke seg å drikke mindre. Dette kan være verdt å utforske mer, men det er da viktig at du tar utgangspunkt i det han selv oppgir som motiverende med en slik prosess – og ikke fokusere for mye på din motivasjon. På vår hjemmeside har vi laget en oversikt med tips til hvordan å snakke med noen om dere rusbruk som kanskje kan være til hjelp.

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.