Ikke rørt alkohol på 6 dager. Er det normalt å være dårlig etter så lang tid?

Jeg drakk tett frem til lørdag, nå har jeg ikke rørt alkohol på 6 dager. Er det normalt å være dårlig etter så lang tid?

kvinne/jente |
74 år |

  Rusinfo svarer:

Du sier du har drukket tett frem til lørdag, men ingenting om hvordan forbruket har vært frem til da. Vi antar imidlertid at det er snakk om alkoholabstinenser ettersom du opplever å være dårlig 6 dager etter alkoholinntak. Om du ønsket svar på noe annet, send oss gjerne et nytt spørsmål!

Tegn på abstinens oppstår gjerne mellom 0-3 dager etter siste alkoholinntak. Dersom du har brukt beroligende medisiner eller sovemedisiner i tillegg, kan abstinenssymptomene noen ganger opptre enda senere. Symptomene varierer fra lette symptomer som rastløshet, uro, angst, irritabilitet, søvnløshet og små skjelvinger til moderate symptomer som kvalme/oppkast og mer alvorlige symptomer som krampeanfall og delir.

Lette abstinensreaksjoner krever ingen spesiell behandling, da abstinensene vanligvis går over uten medisiner. Ved kraftigere abstinensreaksjoner bør du imidlertid kontakte lege.

Det er ulikt hvor lenge alkoholabstinenser varer, men vanligvis mellom 3-7 dager. Etter 6 dager bør du derfor være på bedringens vei om det er snakk om alkoholabstinens. Om du ikke opplever at du blir bedre, anbefaler vi at du kontakter lege.

Om du ønsker mer informasjon om alkoholabstinenser anbefaler vi denne artikkelen hos Lommelegen.

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.