Har legen taushetsplikt om dette?

Jeg har lyst til å få hjelp av fastlegen min til å slutte å drikke, men er livredd for å bli fratatt mitt sertifikat. Har legen taushetsplikt om dette?

annet |
60 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Nei, når det gjelder helsekrav til førerkort har ikke legen taushetsplikt. Legen har tvert imot meldeplikt hvis han/hun mener at du ikke oppfyller helsekravet til å ha førerkort. Om du drikker på en slik måte at du ikke oppfyller helsekravet til førerkort vet vi ikke. Det er legen din som skal vurdere dette basert på lovverk og retningslinjer. Du kan selv lese det som står om alkoholbruk i Førerkortveilederen.

Vi håper uansett at du får den hjelpen du trenger, selv om vi har forståelse for at du er redd for å miste sertifikatet. Du er velkommen til å snakke mer med oss om dette på chat eller telefon om du ønsker det.

Lykke til!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.