Vil blodtrykket rette seg til normalen hvis jeg slutter med alkohol?

Hei, har drukket 4 flasker whisky i uken i lang tid. Blodtrykk gått opp til 190/105 puls på 87/95.
Vil dette rette seg til det som er normalt 140/90 puls på ca.60/75 hvis jeg slutter med alkohol?

mann/gutt |
76 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Så sant ditt høye blodtrykk skyldes alkoholbruken og ikke andre ting, er det grunn til å forvente at blodtrykket vil normaliseres dersom du kutter ut alkoholen, ja. Men – da det kan være mange mulige årsaker til høyt blodtrykk, vil vi oppfordre deg til å drøfte dette med din fastlege, slik at du får best mulig oppfølging igjennom denne prosessen.

Du kan lese mer i denne artikkelen fra LHL, om alkoholbruk og hjertesykdom.

For øvrig: om du har drukket såpass mye over en lengre periode, og planlegger å slutte, kan du være tjent med å trappe ned litt gradvis heller enn å slutte for brått. Dette krever riktignok litt disiplin, men vil samtidig gi en mer skånsom overgang for kroppen, og redusere graden av abstinensplager. Du kan lese mer i vår artikkel Hjelp til å slutte med alkohol.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.