Får vondt i magen av å drikke alkohol. Hva kan det komme av?

Hei. Når jeg drikker alkohol så får jeg nesten alltid skikkelig vondt i magen. Har drikket siden jeg var 17 år, men det er nå de siste ca 2 årene dette har vært et problem. Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men jeg får liksom en intens mageknipe/smerte ca midt i magen, kanskje opp mot ribbeina. Får det spesielt hver gang jeg drikker sprit. Ender ofte opp med at jeg må gå på badet å gjemme meg fra de andre i timer for å bare puste skikkelig, strekke meg ut og krølle meg sammen igjen.
Er dette normalt? Hva kan det komme av? Hvorfor har det blitt slik hver gang jeg drikker nå, mens før gikk det helt fint uansett hva jeg drakk?

kvinne/jente |
23 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Dette høres ubehagelig ut. Samtidig er det fint at du tar dette på alvor og at du forsøker å finne ut av hva dette kan være.

Det er ikke uvanlig at man kan kjenne seg  både uvel og kvalm etter å ha inntatt alkohol, men det er nok mer uvanlig at man kjenner på intense magesmerter hver gang man drikker. Dersom smertene kun oppstår de gangene du drikker alkohol/sprit, så kan man nok anta at dette har en sammenheng – men dette er det vanskelig for oss å si noe sikkert om.

Vi i RUSinfo er ikke helsepersonell, og kan således ikke si noe sikkert om din helsetilstand. Dersom problemene vedvarer, vil det nok være lurt å kontakte en lege for å undersøke dette nærmere.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.