Hva er verst å slutte med?

Hei jeg lurer bare på hva som er verst å slutte med av norspam plaster eller oxynorm jeg er på nedtrapping av oxynorm men på opptrapping av norspam plaster og jeg er på 10mg nå og jeg ønsker ikke å gå på det mer enn høyst nødvendig

kvinne/jente |
48 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hva man synes er verst å slutte med er nok individuelt. Det handler heller ikke kun om stoffet i seg selv, men vane, hvor lengde du har brukt det, opplevd virkning, hvorfor du tar det og hvordan du har det i utgangspunktet.

Hovedforskjellene på disse to legemidlene er at det ene er korttidsvirkende (oxynorm) og det andre langtidsvirkende( Norspan). Det betyr at abstinensene på Norspan kan vare lengre, mens abstinensene på oxynorm kan være mer intense og vare noe kortere (oksynorm er et mer potent opioid, en såkalt fullagonist).

En annen viktig faktor er hvordan du slutter. Jo saktere du trapper ned, jo mildere blir abstinensene. Er du bekymret for hvordan det blir å slutte er vårt beste tips å ha en tett dialog med legen din om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.