Har spørsmål om avrusning fra benzodiazepiner

Hei! Har spørsmål om avrusning fra benzodiazepiner. Diazepam 5 mg. Er bloprøver det beste valget hvis man trenger oversikt over om pasienten ikke tar oxazepam i tillegg? Og for å kunne sjekke hvor mye benzo er igjen i kroppen når diazepam er seponert. I resultat fra blodprøve får man konkrete tall ang diazepam og oksazepam? Blir det mulig å overvåke om tallene senker? Hvor ofte skal man ta blodprøvene? Takk for hjelpen!

kvinne/jente |
42 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Det er vanligst å bruke urinprøver til rusmiddeltesting. Blodprøver brukes stort sett kun når det er relevant å vite hvor påvirka personen er akkurat nå. Uten at vi vet alt om den aktuelle saken vil vi derfor anta at urinprøver vil være det greieste å bruke. Det er fullt mulig å skille ulike benzodiazepiner med en urinprøve, og det er også mulig å si noe om konsentrasjonen. Hvor hyppig det skal testes er en vurderingssak, med mindre det er snakk om sanksjonære prøver. Har du spørsmål rundt dette vil vi anbefale å kontakte laboratoriet som analyserer prøvene for deg.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!