Jeg er nervøs etter å ha googlet om Lyrica og abstinens

Hei!
Jeg er nervøs etter å ha googlet om Lyrica å abstinens å at det er værre å slutte med enn heroin!
Jeg har brukt Lyrica ( og misbrukt i store doser ) i ca 5 uker!
( 1500mg på høyeste doser)
Vil jeg få abstinens ved brå slutt?

kvinne/jente |
19 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Lyrica har et visst ruspotensiale, særlig om det brukes i store doser. Dette har du sikkert merket selv i de 5 ukene du har brukt det. Ruspotensiale innebærer også at Lyrica både kan misbrukes og være avhengighetsskapende. Hvor mye som skal til for å gi kraftige abstinenser varierer, både når det gjelder mengde og varighet på bruken.

Etter fem uker bør du trolig regne med noe abstinenser/seponeringsreaksjoner. De vanligste seponeringsreaksjonene er svetting og plager som diaré, kvalme eller oppkast. Det rapporteres også om rastløshet, slapphet, influensafølelse, hodepine og/eller angst, søvnproblemer, nedstemthet eller muskelrykninger.

Det er alltid anbefalt å minimere slike reaksjoner/abstinenser ved å trappe ned gradvis. Det vil si å sakte redusere dosene. Jo saktere du trapper ned, jo mindre alvorlige blir abstinenssymptomene.

Hvis det viser seg å bli vanskelig å på egen hånd, vil vi anbefale deg å ta kontakt med legen din for hjelp til nedtrapping, eller innleggelse/avrusning dersom det blir nødvendig.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen