Trenger råd for å slutte med alkohol

Hei, jeg tror jeg har ett alkoholproblem og sliter med og slutte og drikke. Lysten til og slutte er der men allikevel ikke. Jeg drikker 2-8 halvlitere hver kveld(spørs om jeg spiller data eller ikke, da går det gjerne opp til 8stk halvlitere), samtidig som jeg går på Quetapine Teva 125mg. Dette har jeg gjort nå i over 1 år, snart 2. Jeg ønsker og slutte med dette da det går ut over økonomien vår hjemme og at jeg nå begynner og bli ganske overvektig + at jeg skjønner at dette ikke er riktig eller sunt. Men jeg tenker ofte at » ja, jeg kan slutte i morra/ kanskje neste uke.» Jeg har også hatt tidligere rus problematikk og savner dette innimellom og døyver da med alkohol.
Jeg trenger noen råd om hva jeg kan gjøre for og kanskje få orden på dette. Mvh mann 32

mann/gutt |
32 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Det er helt naturlig å oppleve ambivalens når der gjelder det å slutte med alkohol – uansett er det fint at du søker råd om dette. Akkurat hva som vil være riktig fremgangsmåte, vil være individuelt – men på våre sider «hjelp til å slutte med alkohol» har vi skrevet ned noen konkrete tips og råd som kan være aktuelle i mange tilfeller.

For noen kan det være greit å kartlegge egen motivasjon for å slutte, da kan det for eksempel være fint å vektlegge de negative aspektene ved å drikke og de positive aspektene ved å slutte. Det kan også være greit å kartlegge årsaker til at du drikker. Slik du skriver, så drikker du av og til for å døyve savn etter annen rus. Kanskje finnes det andre måter du kan døye dette på? Om det er rutiner i hverdagen som gjør at du drikker mer, kanskje du kan endre på disse rutinene? Det kan sånn sett være fint å finne ut av grunnen til at du drikker i utgangspunktet, på den måten kan det være lettere å jobbe konkret med dette eller oppsøke hjelp.

For mange kan det være fint å snakke med noen man stoler på og er fortrolig med, om hvordan man har det, samt  at man ønsker å gjøre en endring. På den måten kan man lettere få støtte i vanskelige perioder og for noen vil det også oppleves lettere å stå ved valget sitt. Det finnes også mange selvhjelpsgrupper som Anonyme Alkoholikere eller lignende.

Noen opplever at de trenger hjelp fra spesialisthelsetjenesten, et fint sted å begynne er å ta kontakt med fastlegen eller en ruskonsulent i kommunen du bor i, ofte er dette i regi av NAV. Her kan du få hjelp til å kartlegge hva slags tilbud du trenger. Dersom det er tilfellet, kan det være greit å tenke over hva slags hjelp du har behov for. På Helsenorge.no finner du en oversikt over ulike hjelpetilbud. Du må gjerne ta kontakt med oss på vår anonyme telefontjeneste for en mer utfyllende prat.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.