Hva menes med betegnelsene dempende, stimulerende og hallusinogene rusmidler?

det er vanlig å dele rusmidler etter virkning . dempende, stimulerende og hallusinagone. kva menes med de uike betegnelsenne, og gi døme på kvar

mann/gutt |
15 år |

  Rusinfo svarer:

Dette høres ut som en skoleoppgave.

Begrepene dempende, stimulerende og hallusinogene rusmidler knyttes (slik spørsmålet ditt indikerer) til virkningen de ulike stoffene har på individet som inntar det. Altså, ulike rusmidlet har ulik effekt; noen virker dempende, andre virker stimulerende og andre igjen gir hallusinogene effekter/virkninger. Det dreier seg altså om rusmiddelets egenskaper, og da i hovedsak hvordan disse rusmidlene påvirker både nervesystemet og hormonsystemet til oss mennesker.

Det finnes også rusmidler som har flere samtidige virkninger, altså som kan virke både dempende, stimulerende og hallusinogent. For å få en oversikt over noen av de vanligste rusmidlene som inngår i disse kategoriene, kan du søke på «venn-diagram rusmidler* på nettet.

Lykke til med oppgaven!

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.