Jeg drakk foran politiet – hva vil skje?

Jeg ble tatt av politiet av å drikke forran dem. Etter en stund viste eg de legg. Hva skjer etter det?

mann/gutt |
18 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Det er dessverre vanskelig for oss å vite hva politiet vil gjøre i situasjonen du beskriver. Hvis du var på offentlig sted da du drakk sier Alkoholloven § 8-9 første ledd nr. 5 at det ikke er lov å drikke alkohol «på gate, torg, vei, i park eller på annen offentlig plass». Etter Alkoholloven § 10-1 kan man straffes med bøter eller fengsel inntil 6 måneder for slike brudd på alkoholloven. Den mest sannsynlige straffen for drikking på offentlig sted er en bot. Noen slipper riktignok unna med en advarsel.

Du skriver ikke noe om bakgrunnen til hvorfor du drakk foran politiet, eller hvorfor du måtte vise legitimasjon. Men dersom du var ufin i språk eller oppførsel sier Straffeloven § 156  at «Den som ved skjellsord eller annen utilbørlig atferd forulemper en offentlig tjenestemann under eller på grunn av utføringen av tjenesten, straffes med bot».

Dette er kun hvilke straffereaksjoner politiet kan pålegge deg med hjemmel i lov. Hva de ender opp med å gjøre i din sak er det dessverre ikke mulig for oss å forutsi. Hvis du går og tenker mye på dette kan du kanskje ta en telefon til dem og spørre.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

I dag 5.12 stenger tjenesten kl 17.

Tirsdag 29.11 og tirsdag 6.12 er tjenesten stengt. Vi beklager eventuelle ulemper!

 

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!