Jeg røykte litt weed, hva er sannsynligheten for at jeg tester positivt?

Hei, ble urintestet her om dagen. Jeg røykte litt weed 4 dager før. Dette var ett engangstilfelle. Hva er sannsynligheten for at jeg tester positivt? Jeg har også trent hverdag etter jeg tok det…Så tror du at det kan være ute fra urinen?

mann/gutt |
20 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Om du røykte litt weed, og tok en urinprøve fire dager senere, er du strengt tatt midt i gråsonen. Dette kan med andre ord vippe begge veier, og vi kan ærlig talt bare gjette på utfallet her.

Når du bruker cannabis sporadisk, vil du normalt teste positivt på urinprøver et sted mellom noen døgn og opptil en uke etterpå. Faktorer som har betydning er f.eks. hvor mye du faktisk røkte samt THC-styrken på cannabisen (med andre ord, konkret hvor mye THC du fikk i deg). Det kan også handle om individuelle faktorer som f.eks. hvor høy forbrenning du har (her kan trening ha en innvirkning), eller hvor konsentrert urinen din var på prøvetidspunktet.

Om vi likevel skal gjette – hvis det kun var snakk om litt weed, er det kanskje størst sannsynlighet for negativt prøvesvar. Men dette er altså ikke noe vi kan garantere dessverre.

Se gjerne også vår artikkel om cannabis i urin- og blodprøver.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!