Jeg har en venninne som jeg synes drikker i overkant mye og ofte

Hei, har en venninne som jeg synes drikker i overkant mye og ofte. Hver gang jeg besøker henne så står det alltid et glass og en 3l dunk vin på bordet. Har fulgt med litt i det siste og i desember har hun drukket 3stk 3litere med rødvin,Som jeg vet.På nyttårsaften drakk hun to flasker rødvin, ca 3dl annen vin pluss boblevin.hun bruker oppi dette antidepressiva.

Jeg er dypt bekymret for henne, og vil gjerne få informasjon om å hvordan ta dette opp med henne og om hvor hun kan få hjelp

mann/gutt |
28 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Så flott at du ønsker å snakke med venninnen din om din bekymring.

Du skriver jo litt om hvor mye hun drikker, og at du har fulgt litt med på det. Det er helt naturlig å gjøre når du er bekymret, men vi vil anbefale deg å heller spørre henne hvordan det er med alkoholbruken hennes i stedet for å konfrontere henne med akkurat hvilke mengder hun har drukket. Tenk at du skal være nysgjerrig på hvordan det går, og still spørsmål heller enn å anta hvordan situasjonen er. Mange opplever at det er lettere å snakke mens man gjør en aktivitet( for eksempel går en tur). Da blir det gjerne mer naturlig og ikke så stivt. Du vet sikkert hva som passer for dere for at settingen skal bli greiest mulig.

Målet med en slik første samtale bør ikke være å få henne til å slutte, eller å innrømme at hun har et problem. Det du skal få formidlet er egentlig bare at du er bekymra, og at dette er noe hun kan snakke med deg om. Ønsker hun å dele sine tanker med deg eller komme med innrømmelser er det kjempefint, men ikke tenk at samtalen var mislykket hvis det ikke skjer. Veldig ofte trenger personen det gjelder litt tid på å fordøye samtalen, og å få «summet seg litt» før de er klare for å gå videre.

Du finner flere tips til hvordan det kan være lurt å få frem i artikkelen vår «Hvordan snakke med noen om deres rusbruk»

Ønsker hun hjelp nå, eller senere, kan hun få det ved å snakke med fastlegen sin. Fastlegen kan henvise til passende behandling.

Lykke til!

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.