Hva skjer om jeg røyker 1g hasj. Kan jeg dø?

hei, jeg er 15 år og vil prøve et trekk med hasj, kun 1 gram, hva kan skje? jeg er også livredd for at jeg skal bli tatt i det av foreldrene mine.. Kan jeg dø? tenk om jeg havner på sykehus, jeg vil prøve hasj fordi vil kjenne følelsen

15 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Hva som kan skje dersom du prøver hasj er vanskelig å vite sikkert. Dette avhenger av flere ting, som for eksempel forventningene dine, miljø, personlighet, alder og ikke minst rusdosen. Det vi kan si generelt, er at hasj gir en dempende og svakt hallusinogen rus- men akkurat hvordan rusen oppleves vil være være forskjellig fra person til person.

De fleste får ingen skader av å røyke hasj en gang- men du skriver at du vil prøve en svært høy dose, en så stor dose kan være belastende for psyken din og kan føre til stort ubehag som angst, hjertebank, vrangforestillinger, paranoia, kvalme osv. I tillegg kan det tenkes at en så kraftig rus kan føre til en del uønskede hendelser.

Med tanke på din unge alder er du også ekstra sårbar ovenfor rusmidler og er mer utsatt for å utvikle skader og avhengighet. Derfor vil oppfordre deg til å vente en stund til. Dersom du allikevel bestemmer deg for å prøve hasj, vil det være lurt å begrense mengden og prøve seg frem gradvis.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.