Null i promille 90 minutter etter inntak av 3 dl sprit?

Hei, jeg tok noen blodprøver ca 90 minutter etter inntak av 3 dl sprit på 40%, følte meg ganske brisen å slet ekstremt med å gå/holde balansen men og følte meg ikke edru i det hele tatt men alikevell mente legen at jeg hadde null i promille og det var ingen utslag på prøvene. Flasken var helt ny fra Vinmonopolet og uåpnet… hvordan er det mulig?

annet |
23 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det høres veldig merkelig ut – ut ifra tallene du oppgir, er det veldig overraskende om du hadde null i promille. Det er mange faktorer som har betydning for hvor høy promille du får, og følgelig også hvor lang tid det tar før promillen er null – som f.eks. drikketempo, kroppsbygning, tidligere matinntak og lignende. Likevel er 3 dl med 40 % såpass mye, og 90 minutter såpass kort tid, at du burde hatt noe utslag på blodprøven. Om du fyller inn tallene dine i en promillekalkulator, vil vi tro at denne viser at du hadde en viss promille også halvannen time etter drikkestopp. Slike kalkulatorer gir riktignok bare et omtrentlig anslag og ikke nødvendigvis en klar fasit, men gir likevel en forholdsvis god indikasjon.

Så hvorfor prøven likevel viste null kan vi ærlig talt ikke helt forstå – vår gjetning må være at det har skjedd en feil – i hvert fall så lenge tallene du oppgir er korrekte.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.