Hva skjer om jeg snakker med lege, psykolog, barnevern, familievernet e.l. om barnefar sin hasjbruk?

Hei. Hva skjer dersom jeg snakker med lege, psykolog, barnevern, familievernet eller lignede om barnefar sitt hasj bruk? Kjenner jeg trenger noen å snakke med, men livredd noe skal gå utover barnet vårt. Jeg er glad i kjæresten min, men vi er uenig om hva som er ok og ikke. Jeg ruser meg ikke, men han røyker daglig. Og jeg mener det ikke er forsvarlig eller ok rundt barn. Han mener jeg er overdramatisk og hysterisk. Vi har en baby på 1mnd

kvinne/jente |
20 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hva som skjer dersom du forteller dette til f.eks. lege, psykolog, barnevern, familievern o.l. blir strengt tatt en vurderingssak fra deres side. Sånn sett skal vi være forsiktig med å prøve å forutsi noe veldig konkret. Her vil vi for øvrig legge til at vi fokuserer på barnevernet i svaret videre, da lege eller psykolog i enkelte tilfeller er pålagt å varsle barnevernet. Da skal det i utgangspunktet vurderes som «grov omsorgssvikt» (se Lov om helsepersonell § 33).

Men hva vi kan si, er at eventuelle konsekvenser etter all sannsynlighet vil tilkomme barnefaren, heller enn barnet. Det skal mye til for at barnevernet velger å hente et barn ut av en familierelasjon, særlig så lenge én av de foresatte er en trygg og stabil omsorgsperson. Sånn sett er det nok mer sannsynlig at de vil kreve regelmessige rusprøver fra barnefaren, om han skal ha omsorg for barnet – sett at de i det hele tatt involveres i dette. Dette er riktignok noe du kan vurdere å snakke med barnevernet om direkte.

Uansett støtter vi forslaget ditt om å finne noen utenfra du kan snakke med, som kan være en støttespiller for deg. Du har tross alt all rett til å ta vare på deg selv (og barnet) på den måten du føler du trenger.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.