Er det farlig å ta Nobligan og Cipralex sammen?

Er det farlig å ta nobligan og cipralex sammen? Og hvor farlig er overdosering av disse sammen?

kvinne/jente |
24 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell, og bruk av reseptbelagte medikamenter skal alltid brukes i samråd med foreskrivende lege. På generelt grunnla vil vi allikevel si at det ikke anbefales å bruke tramadol sammen med Cipralex, grunnet fare for serotonergt syndrom. Ved samtidig bruk kan serotoninnivået i hjernen bli så høyt at det kan bli livstruende. Når det gjelder overdosering om Tramadol finner du mer informasjon om det på Helsebiblioteket.

Hva som er årsaken til at du ønsker å blande disse legemidlene vet vi ikke Hvis du mener du trenger å bruke begge medikamentene anbefaler vi deg å snakke med legen din, farmasøyt eller annen fagperson. Hvis du vurder å gjøre det fordi du har det vanskelig, bør du snakke med noen om det. Ta kontakt med fastlegen, Rask psykisk helsehjelp, Kirkens SOS eller snakk med en god venn. Bruk av rusmidler løser ikk problemet hvis du har det vanskelig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.