Hvor stor forskjell er det på 2 mg Suboxone i forhold til Norspan 20 ug/t?

Hei, hei
Jeg holder på å avslutte Substitusjonsbehandling, har nå begynt på Norspan plaster. Bruker Norspan 20 ug/t, men synes overgangen fra 2 mg Suboxone til Norspan 20 ug/t er veldig tøff. Opplever kramper i beina,trykk i hodet, mistet søvnen og har det ikke bra. Mitt spørsmål er hvor stor forskjell er det på 2 mg Suboxone tforhold til Norspan 20 ug/t ? Har ikke hatt problemer med å trappe ned før nå, og hvor lenge vil disse plagene vare? Jeg forstår det kanskje kan være vanskelig å svare på mht varigheten av ubehag, men trenger litt fakta opplysninger. Synes det er vanskelig å regne ut. Er plaster like effektiv som tabletter?
Tusen takk for hjelpen.

kvinne/jente |
35 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Aller først må vi dessverre si at spørsmål om vanlig bruk av medisiner (samt hvordan slutte med disse), bør tas opp med lege/behandler eller annet helsepersonell. Om du opplever problemer med nedtrapping, vil vi oppfordre deg til å melde fra om dette til den/de som hjelper deg, slik at dere forhåpentligvis kan finne en løsning eller dosejustering som fungerer for deg.

For øvrig er det riktig at dette er vanskelig å svare veldig konkret på, da det alltid vil være individuelle variasjoner og øvrige faktorer som har innvirkning. En viss grad av abstinens må man nesten alltid regne med, men når det gjelder opioider er abstinenser typisk ganske kortvarige, hvor mange opplever merkbar forbedring etter omtrent en uke etter kutt/reduksjon.

Men, vi kan si noe om forholdet mellom Norspanplaster og Suboxone. Her vil vi vise til en ekvivalenstabell for opioider, som gir omtrentlige tall på hva ulike opioider tilsvarer i styrke sammenlignet med hverandre. For eksempel kan du lese at 2 mg buprenorfin i form av tabletter tilsvarer ca. 66 mg morfin, mens 20 ug buprenorfin /t i form av depotplaster tilsvarer ca. 40 mg morfin. Om vi forstår tabellen rett, virker det sånn sett som at plasteret gir mindre effekt sammenlignet med tabletten (i dosene du oppgir). Dette er jo for øvrig forenlig med planen om å gå ned i dose. Her er det riktignok også sånn at ulike inntaksformer kan gi litt forskjeller i opplevd effekt, noe som kompliserer bildet litt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.