Drakk 96 %, er det farlig?

Va på en fest og fikk 96% å vi va 7 stykka som drakk opp hele flaska me det 75cl er det fsrlig

mann/gutt |
16 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Å drikke såpass sterk brennevin kan helt klart være risikabelt, ja. Akkurat hvor farlig det er kommer riktignok an på flere ting, som f.eks. hvor mye du faktisk drakk, hvor raskt du drakk, om du hadde spist på forhånd eller ikke, om du drakk dette bart eller utblandet, hvor høy toleranse du har for alkohol og lignende. Det at dere var 7 personer som delte flasken betyr heldigvis at du ikke fikk i deg mye (sett at dere delte innholdet mer eller mindre likt), noe som bidrar til å redusere risikoen en god del.

Den kanskje største risikoen er akutt alkoholforgiftning, noe som kan oppstå om du får i deg store mengder alkohol på kort tid. I tillegg kan det jo være andre problemer med høy promille i seg selv, f.eks. kvalme/svimmelhet, at gjør eller sier ting du angrer på og lignende.

Om du skal drikke alkohol, vil vi sånn sett oppfordre deg til å velge drikkevarer med et lavere alkoholinnhold. Se gjerne Drikkevettreglene for flere tips om hvordan du kan redusere risikoen når du drikker.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.