Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Min samboer er ganske glad i å drikke alkohol

Hei! Jeg har en samboer som er ganske glad i å drikke alkohol. Problemer er at det ikke holder med 1 eller 2 enheter, men det blir som regel rundt 10 stk. Det resulterer i at han blir full, gjør til så jeg våkner av at han kaster opp på natten osv. Jeg begynner å bli temmelig lei, problemet er bare at han ikke ser på det som et like stort problem som jeg gjør. En annen ting er at han ikke skjønner hvilke settinger det ikke er greit å bli overstadig berusa i. Jeg sier ofte at i dag er ikke dagen for å bli full, det kan du bli på fest med vennene dine. Hvis vi skal ut og spise middag for å kose oss resulterer dette i at jeg er nødt til å «drasse» med meg han hjem på natten. Og det resulterer i krangel etter krangel. Har snakket med familien hans om dette, og de sier de er takknemlig for at jeg prøver å hjelpe han, men det skjer ingen endring. Synes det er så kjipt å måtte gi slipp på den store kjærligheten på grunn av alkohol. Til info så er jeg så og si avholds og kan derfor ikke relatere til hans situasjon. Tips til hvordan jeg kan prate med han om dette og hvordan man kan forklare til personen med et rusproblem at dette er ikke bare hans problem, men også mitt og vårt? På forhånd tusen takk!

kvinne/jente |
29 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi har stor forståelse for at dette er vanskelig. I artikkelen vår «Hvordan snakke med noen om deres rusbruk» finner du noen tips til hvordan du kan snakke med ham om dette.

Du kan for eksempel starte med å forklare ham hvordan du opplever situasjonen, og spørre hva han tenker om det. Til syvende og sist må dere se på om dere kan finne en løsning begge kan leve med eller ikke. For din del høres det i alle fall ut som at noe må endre seg for at du skal ønske å fortsette relasjonen, så da blir spørsmålet om han er villig til det.

Dersom han ønsker å gjøre endringer, men synes det er vanskelig, er dette noe han kan få hjelp med. Det enkleste er å ta kontakt med fastlegen for en henvisning til et passende tilbud. Han må gjerne snakke med oss dersom han vil vite mer om hva som kan være aktuelt. Han kan også ta en titt på siden vår «Hjelp til å slutte med alkohol». Der står det både informasjon om hvordan man kan slutte å drikke, og hvordan man kan få et mer moderat inntak hvis det er det man ønsker.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.