Vil slutte med kokain trenger hjelp

Vil slutte med kokain trenger hjelp har prøvd på egen hånd men får det ikke til

mann/gutt |
35 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Hvis du føler at du trenger hjelp til å slutte med kokain, så finnes det flere alternativer. Det finnes hovedsakelig tre behandlingsformer; (1) poliklinisk utredning, dvs. regelmessige samtaler med en spesialist; (2) akutt avrusning, dvs. en kortvarig innleggelse hvor du får rusen ut av kroppen under oppsyn; og (3) innleggelse ved en klinikk over en lengre periode, som en del av et mer omfattende behandlingsforløp. En kombinasjon av disse behandlingsformene vil også kunne være aktuelt i noen tilfeller.

Videre finnes det både offentlige og private tilbud innen rushjelpeapparatet. For å få innvilget et offentlig tilbud trenger du henvisning, f.eks. fra din fastlege eller NAV. Dette er den vanligste veien inn i hjelpeapparatet – sånn sett kan første skritt for deg være å avtale en time med din fastlege (eller ditt NAV-kontor), legge frem problemet helt åpent, og forhøre om muligheten til å søke deg videre til behandling. Du finner en oversikt over offentlige behandlingssteder (med veiledende ventetider) på Helsenorge sin hjemmeside.

For å få innvilget et privat tilbud trenger du ingen henvisning – du tar selv kontakt med en klinikk direkte. Da må du også betale for hele behandlingen selv. Vi kjenner dessverre ikke til noen samlet oversikt over private klinikker, der må du egentlig bare søke på nett.

Se gjerne vår guide Hjelp til å slutte med kokain for videre lesning. Om du har flere spørsmål om dette, er du selvsagt velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.