Jeg har en kjæreste som røyker hasj innimellom

Hei!
Jeg har en kjæreste som røyker hasj innimellom når han er hos vennene sine. Jeg syns dette er problematisk, spesielt da han ikke ser problemet med det. Han mener jeg overreagerer og ser ikke noe negativt med det i det hele tatt.
Jeg har nulltoleranse for røyk og snus – og alt av rusmidler har jeg et dårlig forhold til da det var mye i mitt liv i oppveksten.
Problemet er at jeg elsker han så mye at han får freepass for min nulltoleranse og jeg orker ikke tanken på å gå fra han. Overreagerer jeg? Eller burde jeg ta mitt standpunkt på alvor og sette en faktisk grense?! For jeg mener virkelig at jeg ikke vil ha noe av det i mitt liv!

kvinne/jente |
24 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette er en problemstilling som mange kan kjenne seg igjen i – og her finnes det kanskje ikke noe helt klart fasitsvar, men vi kan selvsagt dele noen tanker.

Først må vi kanskje si dette: at hvis han selv ikke har noe ønske om eller behov for å endre på bruken sin, kan det være vanskelig å overtale ham til noe annet. Du har jo tross alt en ganske begrenset kontroll over hvordan han lever, men du har større kontroll over hva du utsetter deg selv for, og hva du kan leve med og ikke. Sånn sett blir det egentlig opp til deg å vurdere om du vil være i et forhold med en som røyker hasj innimellom eller ikke. Og det er jo et spørsmål som bare du kan svare på.

Når det er sagt, så handler kanskje ikke dette om du overreagerer eller ikke. Du har helt rett til å føle og tenke akkurat det du vil, og det er helt rimelig å være tydelig på hvilke grenser og holdninger du har. Du er i hvert fall tydelig på at du «virkelig ikke vil ha noe av dette» i ditt liv, så det er en tanke du bør ta på alvor. Og hvis han har andre synspunkter enn deg, er dette noe dere må snakke om og finne ut av sammen – om det så skal være snakk om en endring, et kompromiss, et brudd, eller simpelthen å fortsette som før. Uansett blir det feil hvis du må leve med noe du ikke egentlig er komfortabel med – og hva som skal skje med dere om han ikke kan forstå eller respektere dine grenser og behov, er altså noe bare dere to (eller du) kan finne ut av.

Se gjerne vår guide til pårørende for videre lesning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.