Er det farlig å drikke ca. 10 -12 øl hver dag i ca. 2 mnd?

Hei,

Er det farlig å drikke ca 10-12 øl hver dag i ca 2 mnd?

mann/gutt |
39 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Det korte svaret er mest sannsynlig ja. Verdens helseorganisasjon har beregnet at for menn er det potensielt svært skadelig å drikke mer enn 21 enheter med øl per uke (en enhet øl er 33 cl øl på 4,5 vol %). Ved å drikke ca. 10 til 12 øl hver dag, øker du risikoen for en rekke sykdommer. Alkohol har også et stort avhengighetspotensial, dersom du drikker mye over tid, er sannsynligheten stor for at kroppen og hjernen vil venne seg til å ha en jevn tilførsel av alkohol. Toleransen kan bli større og du kan oppleve at du trenger mer alkohol for å oppleve samme rus som tidligere. Du kan lese mer om dette på HelseNorge.

Du er velkommen til å kontakte oss anonymt på chat eller telefon dersom du ønsker å kutte ned/ut på bruken, og føler at du trenger tips til hvordan du kan få til det.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen