Bra å kombinere MDMA og alkohol?

Mdma og alkohol..er det bra å kombinere det ?

mann/gutt |
55 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Samtidig bruk av MDMA og alkohol frarådes. Denne kombinasjonen kan føre til en større belastning på hjerte og kar-systemet, enn om man tar  stoffene hver for seg. I tillegg vil denne kombinasjonen øke risikoen for eventuell leverskade.

Det er samtidig en rekke individuelle forhold som påvirker hvordan kroppen reagerer ved å kombinere MDMA og alkohol, som blant annet toleranse og aktuell dosering. Enkelte individer er også mer sårbare for å utvikle psykiske problemer som følge av slikt bruk.

Dersom man allikevel bestemmer seg for å kombinere disse stoffene, kan det være lurt å redusere de aktuelle doseringene. Videre vil det være viktig å sørge for å få i seg vann og/eller andre alkoholfrie drikker – for å unngå dehydrering.

På våre hjemmesider kan du lese mer om MDMA / Ecstasy i kombinasjon andre rusmidler eller legemidler.

Du kan også ta en titt på våre brosyrer om alkohol og MDMA/Ecstasy.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.