Finnes det andre ordninger for «slike som meg»?

Hei!
Jeg har røkt hasj og cannabis i ca. 30 år, men styrer unna alle andre rusmidler. Inkludert alkohol.

Hvor mye jeg røyker er svært varierende. Jeg kan la være i 6 måneder, for så å røyke 4-6 dager i strekk.

Jeg ønsker derimot å slutte da jeg har fått samboer, og hun aksepterer ikke dette. Enkelt og greit fordi det er ulovlig.

Det er vanskelig for meg å definere nøyaktig hva det er som utløser behovet for å røyke. Men helt klart mer ett «det hadde vært deilig å røyke i kveld», fremfor et «jeg må røyke i kveld». Og har derfor som nevnt også hatt pauser. Lengste på ca. 3 år. Og på den andre siden røkt tungt og konstant sikker opp mot 1 måned.

Svært uregelmessig med andre ord, men sikkert ikke spesielt unik.

Personlig er jeg (selvfølgelig) av den oppfatningen at det ikke er noe problem å slutte for godt. Men tenker det likevel kan være smart med bistand for både å identifisere utløsende faktorer, samt også å ha et system bak meg for oppfølging. Spesielt siden jeg vet at lange pauser på ingen måte er noen garanti for ikke å starte på han igjen.

Jeg var derimot svært lite interessert i å gå gjennom min fastlege, som jeg antar vil være den naturlige førstekontakten. Rett og slett fordi jeg ikke ønsker å få dette i min medisinske journal av flere grunner. Og uavhengig av konfidensialitet.

Finnes det andre ordninger for «slike som meg»?

mann/gutt |
55 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Så fint at du ønsker å slutte med cannabis!

Vi vil også nevne kort at sannsynligheten for at du lykkes er større dersom dette er noe du virkelig ønsker.

Først og fremst har du rett i at førstevalget for å skaffe en profesjonell samtalepartner gjerne går via fastlege. Om du ikke ønsker profesjonell hjelp fordi dette journalføres, kan vi anbefale å prøve HAP-appen vår. Appen gir informasjon om vanlige utfordringer du kan oppleve når du slutter med cannabis etter langvarig bruk, og gir tips, råd og strategier for å holde deg rusfri. Appen inneholder øvelser og informasjon som er viktig i en slutteprosess, og følger deg dag for dag.
Du kan lese mer om HAP på hjemmesiden vår her. 

Imidlertid høres det også ut som at du har et kontrollert bruk av cannabis og at det sannsynligvis skal gå fint for deg å slutte. Bruk nettverket ditt for støtte underveis – snakk med noen du stoler på!

Om du har behov for noen andre å snakke med underveis i prosessen, kan du også ta kontakt med oss på telefon eller chat.

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.