hvor lenge varer amfetaminrusen? påvirker det noe hvis jeg sniffer kokain senere?

Hei
Jeg tok Amfetamin for første gang i går. Har ikke fått noe søvn, men føler meg ikke særlig sliten. Har ikke matlyst og blir kvalm av å tenke på mat. Når er det «rusen» er borte? Eller opplever jeg bare bivirkningene nå? Og hvor lang tid før jeg blir «normal» igjen?
Tok siste dose rundt 03:30 tiden. Skal ut på rulling i kveld, så vis jeg sniffer kokain i kveld så påvirker det ikke noe?

kvinne/jente |
18 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Først og fremst vil vi si at vi er ikke en akutt tjeneste og svar på spørsmålene kan ta opptil en uke. Dersom du har noen spørsmål som trenger et raskt svar, anbefaler vi at du ringer Giftinformasjonen som er en døgnåpen infolinje. Der kan du få informasjon om forskjellige stoffer og mulige forgiftninger, også rusmidler som amfetamin og kokain.

Amfetaminrusen varer ofte rundt 4-6 timer men noen bivirkninger kan fortsette enda lengre (som mangel av matlyst, kvalme, angst eller andre). Merk at størrelsen på dosen, og hvor rent stoffet er, kan ha en betydning for varigheten. Blandingsbruk av kokain og amfetamin er ikke anbefalt og kan medføre alvorlige bivirkninger. Jo lengre pausen er mellom de to, desto mindre blir sannsynligheten for bivirkninger. Husk at begge to stoffer stimulerer adrenalinreseptorene, og når bruker du begge stoffer samtidig eller ganske tett på hverandre, og i tillegg ikke får søvn, da kan kroppen din bli overbelastet og andre mulige bivirkninger kan også oppstå (for eksempel paranoia, psykose, angst, utilstrekkelig sinne eller depresjon – også etter stoffene er borte fra kroppen).

Les gjerne mer fakta om kokainbruk og amfetaminbruk i våre brosjyrer om disse.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.