Er det en veldig høy dose å ta 120 mg elvanse?

Hei, jeg og vennene mine har tenkt og ta 120 mg elvenes vær, vi har prøvd 60 mg men merket det ikke så mye så vi har tenkt og hoppe rett opp til 120 mg. Er det en veldig høy dose? Hva kan skje om vi tar for mye?

mann/gutt |
15 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell og kan derfor ikke gi presise råd om medisinbruk, men vil svare så godt vi kan. I dette tilfellet virker det som navnet på stoffet (elvenes?) er feilstavet, men vi antar du mener Elvanse (lisdeksamfetamin) og vil svare ut fra dette.

120 mg Elvanse er en veldig høy dose. I følge Felleskatalogen er den maksimale anbefalte dosen 70 mg per døgn, noe som betyr at 60 mg er en høy dosering i seg selv. Dere bør ikke ta så mye som du foreslår, siden det vil medføre økt risiko for overdosesymptomer og ubehagelige bivirkninger. Ut fra hva du skriver virker det ikke som dere har resept på denne medisinen, og dere bør vite at Elvanse er et sterkt og reseptbelagt stoff som kun bør tas i samråd med lege.

Ved en overdose Elvanse kan man bl.a. oppleve rastløshet, skjelving, rask pusting, forvirring, hallusinasjoner og panikktilstander. Man kan også oppleve kvalme, oppkast, diaré og abdominalkramper. Fatal forgiftning foregås vanligvis av kramper og koma. Her kan du lese mer om hva som kan skje om man tar en overdose.

Ta gjerne kontakt med oss på telefon eller chat i våre åpningstider (11-18) om du ønsker å snakke mer om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.