Bruker zopiklon og Sobril, kan jeg likevel ha førerkort?

Jeg bruker zoplikonee
Hver kveld 1 tablett. I tillegg trenger jeg 1 solbril når det stormer rundt meg.kjører ikke bil hvis jeg har tatt solbril. (Tas ikke hver dag) kan jeg likevel ha førerkort?

kvinne/jente |
77 år |
viken

  Rusinfo svarer:

I henhold til helsekravene til førerkort (avsnitt om benzodiazepiner), kan du i prinsippet fortsatt kjøre bil selv om du bruker zopiklon og Sobril opptil en spesifikk døgndose (henholdsvis 3.75 mg og 15 mg ved samtidig bruk). Men – for at du skal kunne kjøre bil, forutsettes det egentlig at du bruker Sobril kontinuerlig, dvs. at du tilvennes medisinen som følge av regelmessig bruk over tid. Om du derimot bruker Sobril kun sporadisk, skal du unngå bilkjøring så lenge Sobrilen har effekt. Om du gjør dette, kan ikke vi se noen grunn til at du ikke oppfyller helsekravet til førerkort.

Vi anbefaler deg å diskutere dette med legen som skriver ut dine medisiner, som skal kunne informere om hvilke regler som gjelder for deg.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen