Min venninne oppfører seg rart

Min venninne oppfører seg rart. Hun glemmer avtale vi hadde. Er usammenhengende når jeg spør henne om hva som skjer. Går ikke ordentlig inn på detaljer og virker i det ene øyeblikket veldig forvillet lei seg og gråter i det andre helt rolig og munter. Hun har tidligere en historikk med å bruke rus. Jeg har lite kjennskap til rus men vet hun har slitt med det før. Hun er sammen med en fyr som lukter alkohol og jeg opplever han som manipulerende, da han sier han er kronisk syk og har mange smerter men virker veldig energisk og over pratsom når man møter han og over tlf. Jeg syns oppførselen hennes er endret i det siste. Og hun snakker stadig om hvor syk han er. Da hun er vanskelig å få kontakt med henne og hun snakker usammenhengende om hans vansker og smerter.

kvinne/jente |
29 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi har litt vanskelig for å se at du stiller noe spørsmål her. Men, hvis det er slik at du er bekymret for at venninnen din ikke har det bra og/eller at hun ruser seg kan du jo snakke med henne om det. Fortell henne om din bekymring, så kanskje vil hun si noe om hvordan hun har det. Vedlagt finner du en mal med forslag til hvordan du gjennomfører en bekymringssamtale. Mange opplever det som vanskelig å ta opp temaet psykisk helse og rus. Så det å forberede seg på hva man skal si og hvordan, kan være til hjelp.

Ønsker du å snakke mer med oss før du eventuelt tar kontakt så er du velkommen til å ringe oss for en anonym, utdypende og uforpliktende samtale.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.