Hvordan hjelpe en sliten familie?

Har en stedatter på 22 år som synes det er vanskelig å komme igang med jobb å skole, så hun har ikke lyst til noe! Blir forsørget av sine foreldre og bor hjemme hos meg å moren. Hun har begynt å ruse seg og jeg vet ikke om det er nav eller andre i kommunen som kan hjelpe henne å komme igang med noe? Hun vil ikke oppsøke lege eller psykolog. Hva gjør jeg for å hjelpe en sliten familie?

mann/gutt |
48 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Vi skjønner godt at dette er en vanskelig situasjon for deg og hele familien. Dessverre er det ikke enkelt å hjelpe noen som ikke er interessert eller i stand til å motta hjelpen som tilbys. I slike situasjoner er det ikke så mye pårørende kan gjøre utover å tilby støtte og omsorg, samt å ivareta seg selv og sin egen psykiske helse. Akkurat det siste er ikke alltid så enkelt, derfor kan det være lurt å oppsøke hjelp for eksempel hos veiledningssenter for pårørende eller familievernkontor.

Når det gjelder å få din stedatter i gang med noe så stemmer det at det er NAV som kan hjelpe, men de kan ikke tvinge henne i gang hvis hun ikke vil selv. Dersom hun mottar stønader fra NAV er det mulig at de kan sette opp noen betingelser, men dette skal vurderes individuelt og kan variere i forskjellige tilfeller.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.