Er det farligere for meg å ta cola når jeg står på blodtrykksmedisin?

Hei. Jeg går på blodtrykk medesin til vanelig pga høyt blodtrykk. Tok noen lainere med cola sist helg. Siden det har jeg hatt veldig høy puls og det er vondt å puste. Er det farligere for meg å ta cola når jeg står på disse medesinene ?

kvinne/jente |
27 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvilke interaksjoner kokain eventuelt har med din blodtrykksmedisin har vi dessverre ikke et klart svar på, når vi ikke vet konkret hvilken medisin det gjelder. Sånn sett er du velkommen til å skrive inn på nytt med litt mer utfyllende informasjon, så skal vi se hva vi kan finne ut. Eventuelt kan du sjekke pakningsvedlegget til medisinen, hvor du vanligvis kan lese om mulige interaksjoner, forsiktighetsregler og lignende.

Hva vi riktignok kan si er at dersom du i utgangspunktet har problemer med hjerte, blodtrykk o.l., er dette i seg selv noe som gir god grunn til å være forsiktig med kokain. Kokain er sentralstimulerende, og kan sånn sett være belastende for hjerte/kar. Dette gjelder særlig ved hyppig bruk, og/eller i høye doser.

For øvrig er det ikke uvanlig å oppleve lignende ettervirkninger i tiden etter bruk, uansett helsetilstand. Men om du opplever at plagene vedvarer, anbefaler vi å kontakte legen for en sjekk og vurdering.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.