Hva er historien til Paracet?

Hei, jeg skal skrive en skoleoppgave om paracet. Men finner ikke informasjon om Historien til paracet. Har dere et sammendrag kort fortalt?

kvinne/jente |
16 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

I følge wikipedia og digitaltmuseum.no var det en fransk kjemiker kalt Charles Gerhardt som syntetiserte paracetamol først i 1852, men det var i 1887 at klinisk farmakolog Joseph von Mering prøvde paracetamol på mennesker første gang. Etter mange år med utilstrekkelig forskning, fant i 1947 David Lester og Leon Greenberg sterke bevis for at paracatamol er trygt å bruke av mennesker og i 1950 ble paracetamol først markedsført i USA under navnet Triagesic.

I løpet av 1950- og 60-årene hadde virkestoffet paracetamol blitt populært i flere smertestillende produkter på det amerikanske og britiske markedet. En gang på 1970-tallet fikk Weiders Farmasøytiske lisens for stoffet i Norge, og utviklet Paracet som en reseptbelagt smertedempende mikstur og senere tablett, og i 1982 ble det gjort reseptfritt.

Paracetamol hadde lenge vært ansett som et bra smertestillende legemiddel som ikke gav noen bivirkninger, og etter 1989 økte produksjonen og gav opphav til andre lignende medikamenter (som f.eks. Ibux/ibuprofen).

Per i dag vet vi riktignok at Paracet har en del mulige bivirkninger, hvis man bruker veldig ofte eller mye. Du kan lese om mulige bivirkninger i Felleskatalogens omtale av Paracet (se avsnitt «Bivirkninger» og «Overdose/Forgiftning»).

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen