Jeg har en bror på 18 år som har begynt å røyke rusmidler

Hei!
Jeg har en bror på 18 år som har begynt å røyke rusmidler og mine foreldre bekymrer seg veldig om det. De ønsker at legen hans tar en blodprøve uten hans samtykke for å sjekke om han har narkotiske stoffer i kroppen sin. Jeg selv har fått puste problemer fordi han røyker ofte veldig mye hjemme. Han sliter med søvn som mine foreldre har lagt merke til. Mine foreldre har prøvd som mulig å få ham til å slutte og røyke, men det går ikke. Vi trenger hjelp.

kvinne/jente |
16 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at du føler deg litt rådvill her – som du og foreldrene dine jo har merket, så kan det være veldig vanskelig å endre på noen som kanskje ikke ønsker endring selv.

Uansett om broren din ønsker å slutte eller ikke, kan du tipse foreldrene dine om å oppsøke et Familievernkontor for råd og veiledning. Ideelt sett er også broren din villig til å bli med på samtaler der – men om han ikke er det, noe som er godt mulig, kan det uansett være en god hjelp å ha for dere andre i familien.

Du kan også tipse foreldrene dine om å ta kontakt med oss på chat/telefon for en anonym samtale – dette er en type prat vi har ofte, og da kan vi prøve å gi noen råd til foreldrene dine direkte.

Se gjerne også våre guider til pårørende.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.