Hvis jeg blir stoppet av politiet etter å ha røyket, mister jeg lappen med en gang?

Jeg har nettop røyket med noen kompiser og vi begynner å kjøre også Blir vi stoppet av politiet. Mister jeg lappen med en gang?

mann/gutt |
19 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dersom du blir stoppet i trafikkontroll og får påvist THC på en prøve, er det vanlig å miste førerretten der og da, ja. Da er det også standard prosedyre at du må bli med til politistasjonen og avlegge en blodprøve. Men hva som blir det endelige utfallet med tanke på straffereaksjon, vil først bli avklart når resultatet fra blodprøven er klart. Det er ulike grader av straffbarhet, ut ifra hvilken mengde THC som blir påvist i blodet. Tidligere straffehistorikk vil også kunne ha en betydning.

Du kan lese mer i vår artikkel om ruspåvirket kjøring.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen