Hva er normale effekter/bivirkninger ved bruk av Aduvanz?

Aduvanz 30 mg. Adhd-diagnose og nylig oppstart. Er det normalt å kjenne på uønsket virkning i form av nervøsitet, klump i magen, til tider svimmel, til tider desorientert? Opplevd at et SNEV av god virkning ikke er merkbart før etter flere timer. Men absolutt uønsket virkning. Må man forvente at god positiv virkning i form av indre ro og bedre konsentrasjon ikke viser seg før etter flere døgn, uker?

kvinne/jente |
32 år |
Innlandet

  Rusinfo svarer:

Det kan være lurt å snakke nærmere med lege angående den medikamentelle effekten, samt forventninger til bruk av Aduvanz.

I følge Felleskatalogen er vanlige bivirkninger ved bruk av Aduvanz; svimmelhet, rastløshet, skjelving, magesmerter, diaré, m.m. Aduvanz er et sentralstimulende legemiddel som også fører til høyere puls og økt blodtrykk, noe som til forveksling kan tolkes som angst/nervøsitet. I hovedsak vil effekten av Aduvanz merkes umiddelbart, men hvorvidt man opplever ønsket effekt vil være avhengig av flere individuelle faktorer. Derfor er det vanlig at slik medikamentutprøving gjøres i tett samarbeid med lege.

Alle legemidler har sine virkninger og bivirkninger. Derfor er det opp til hver enkelt å vurdere hvorvidt effekten av medikamentet veier opp for eventuelle bivirkninger. I hovedsak ønsker man å benytte seg av laveste effektive dose.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.