Tungpustet av å sniffe Oxycodone?

Jeg er en mann på 45 år. Jeg har nå sniffet ganske mye Oxycondone hurtigvirkende i ca 2 år sammenhengende hver dag. Tidligere før jeg begynte med dette så hadde jeg, selv om jeg røykte sigaretter daglig så hadde jeg en veldig god kondisjon for å være en røyker. Jeg har nå merket gradvis at pust og kondisjon er betydelig svekket samt at jeg blir veldig firt andpusten og tungpustet straks jeg får litt puls. Oxycondone er mye mer støvete å tynnere konsistens en enn oxynorm. Oxynorm er litt mere grovkornet enn Oxycondone. Jeg vet og at noe av dette støvet går i lungene. Jeg har sniffet mye rart oppigjennom tidene jeg har og røykt en god del heroin men bare i perioder. Jeg har aldri tidligere merket at noe form for pulver jeg har sniffet, har vert så tynt og støvetete som Oxycondone. Grunnen til at jeg tar ut Oxycondone isteden for oxynorm er pris Oxycondone har 30 stk i en pk. Og er litt over 100kr billigere enn oxynorm samt at det er 2 ekstra el mer i en oxynorm pk som bare inneholder 28 stk. jeg er veldig bekymret for hva som skjer når dette støvet forsvinner i lungene. Selv om dere aldri har hørt at dette går i lungene så vet jeg at det gjør det. Det er fordi jeg hadde så utrolig bra kondis selv om jeg røykte og gradvis har jeg blitt dårligere i pusten. Så fikk jeg corona 1 delta varianten og 5-6 mnd senere fikk jeg omikron varianten. Så ble pusten enda værre. Og nå er det så gale at jeg blir andpusten av bare å få litt puls og når jeg ligger meg i sengen så kan jeg ikke lugge på rygg lengre for da har jeg problemer å puste utover men ikke innover.. så jeg kan kun ligge på siden og da klarer jeg å puste normalt. Hva skjer og hva burde jeg gjøre for å få sjekket lungene. Og kan da om dette støvet som jeg har sniffet være synlig på røntgen bilder..? Jeg sluttet å røyke for ca 8-9 mnd siden. Jeg lurer på om det er noen muligheter for å få dette opp av lungene på ? Jeg vil ikke fortelle at jeg har sniffet medisinen min så jeg har ett dilemma der fordi jeg er redd at legen da vil stoppe å gi meg disse medisinene som jeg får i forbindelse med en yrkesskade og jeg er blitt avhengig av dem. Jeg er ganske fortvilet, jeg vet også det er mange som spør dere om dette pga de har fått de samme problemer som meg med pust. Jeg vil anta at de som har hatt corona ikke sliter så mye som jeg med pust i og med at jeg kjente jo på dette før og lenge før jeg fikk corona. Jeg mener det er ett ganske vagt svar dere gir de som spør om dette. At dere ikke vet om dette kan forårsake problemer med lungene.. jeg vet jo at noe er galt og jeg er veldig bekymret for at dette lagrer seg i lungene.. håper dere kan gi meg ett fornuftig svar på mine spørsmål. Det er jo veldig mange som lurer på dette. Alle vet jo at man bør f.eks bruke maske når man jobber med å blande sement fordi de advarer mot å få inhalert slikt støv som ett eksempel.
Håper dere kan være behjelpelig med svar på alt jeg spør om her.
Mvh mann 45

mann/gutt |
45 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell og vår kunnskap om lunger, pust, hjerte og kretsløp er helt overfladisk og generell. Vi mener at det er mange faktorer som kan påvirke både hjerterytme og pust og at dette bør utredes hos lege.

Vi vil tro at du har rett i at små partikler kan sette seg fast i lungevev og dermed bidra til dårlig pust. Men det kan også være andre årsaker til at du har problemer med pusten. Vi vet ikke hva som er synlig på et røntgenbilde av lungene, men dersom støvpartikler ligger i lungevev hos deg tviler vi på at det er mulig for legen å kunne se at disse partiklene stammer fra Oxycodone og ikke fra andre ting, for eksempel sement.

Hvordan denne typen plager behandles har vi dessverre heller ikke oversikt over, men vil tro at behandling tilpasses symptomer og årsak til symptomer etter utredning hos lege.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.