Brukte Rivotril for 2 uker siden. Vil det gi utslag på blodprøve? I så fall, kan jeg miste resepten på mine ADHD-medisiner?

Ble stoppet i en trafikkontroll og måtte blåse i alkometeret og det visste 0. Så var det rustest og jeg trodde det gikk bra, men de fikk liksom utslag på amfetamin/metamfetamin , men jeg sa jeg bruker kun ADHD-medisinen min Aduvanz. Synes det var rart ikke utstyret dems klarte og skille. Så jeg måtte inn og ta blodprøve og det ville ta 4 uker før de fikk svar sa dem. Men jeg lurte på, tester de for andre ting? Jeg har brukt til sammen 4mg Rivotril for 2 uker siden ca. Vil det komme opp på blodprøve da? Hva vil i så fall skje , jeg var jo i allefall ikke påvirket av det, men kan jeg da miste resepten min på ADHD-medisin om det kommer opp Rivotril i blodprøven ?

mann/gutt |
32 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det stemmer at bruk av Aduvanz kan slå ut på amfetamin, ettersom virkestoffet i Aduvanz er en form for amfetamin (lisdeksamfetamin). Så lenge dette er et medikament som er utskrevet av lege, vil det nok ikke få konsekvenser med tanke på førerkortet – gitt at legemiddelet er brukt som forskrevet. Når det gjelder bruk av legemidler som ikke er anskaffet på resept, så er det ofte å regne som et rusmiddel, og vil sånn sett være uforenelig i kombinasjon med bilkjøring.

Du skriver at du tok 4mg Rivotril for ca. 14 dager siden. I så fall antar vi at nivået av klonazepam (virkestoffet i Rivotril) vil være under straffbarhetsgrensen som tilsvarer 0,2 i promille. Det er dog store variasjoner knyttet til hvor lenge dette stoffet kan påvises i blodet. Du kan lese mer om hvor lenge etter inntak stoffene er i kroppen på OUS sine sider.

Om det skulle vise seg at det blir påvist bruk av Rivotril på denne blodprøven, er det allikevel ingen automatikk i at dette vil få konsekvenser for din bruk av ADHD-medisiner. Det vil være legen som er ansvarlig for din legemiddelbehandling som vurderer hvorvidt utskriving av aktuelle medikamenter er forsvarlig eller ikke.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.