Feilaktig informasjon om cannabis i blod

Cannabis (Hvor lenge kan thc/cannabis spores i blodet?)

Dette er ikke et spørsmål men angående denne artikkelen har dere feil info. Cannabis kan bli i blodet i 2 til 7 dager.

mann/gutt |
69 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Vi takker for innspill.

Nå vet ikke vi konkret hvor du henter disse opplysningene fra – om du har en kilde å vise til, tar vi gjerne imot det.

Våre egne kilder viser at 50 mg (ren) THC vil kunne spores i blod i omtrent 8-15 timer. Ved større inntak blir naturligvis også påvisningstiden lengre. Merk at det kan forekomme individuelle variasjoner ut ifra dette. Om du røyker mye og ofte, kan påvisningstiden i blod også bli noe lengre.

Det finnes forskning som hevder at ved et regelmessig forbruk av cannabis vil små spor av THC kunne slippes tilbake i blodbanen etter hvert som det forbrennes fra fettvevet, noe som vil gi en forsinket eliminasjonstid. Hvilken praktisk betydning dette har (f.eks. med tanke på trafikksikkerhetsrisiko), er riktignok omstridt.

For øvrig er det fullt mulig å påvise THC-syre i urin i 2 til 7 dager, og også lengre enn som så.

Se gjerne vår faktaside om cannabis i blod- og urinprøver.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.