Er Ksalol vannløselig? Har jeg kjøpt en ekte Ksalol-tablett?

Hei. Har nettopp kjøpt ksalol av en venn, så lurer jeg på om det er vannløsende? For min pille løser seg opp på ca. 5 min i ca 30ml vann.. Vil du tro det er ekte? Smaker alprazolam.

kvinne/jente |
23 år |
Rogaland

  Rusinfo svarer:

Vi tolker det dit hen at du i utgangspunktet lurer på om du har kjøpt en ekte Ksalol-tablett, og om du kan kontrollere dette ved å undersøke om det løser seg opp i vann. Det er for vår del uklart om dette er en effektiv måte å sjekke preparatets gyldighet på, men under har vi listet opp enkelte momenter du kan tenke over. 

Det er vanskelig å bedømme hvorvidt du har kjøpt en ekte Ksalol-tablett eller ikke. Det tryggeste er selvsagt å forsikre deg om at legemiddelet er reseptbelagt og at det kommer fra et godkjent apotek.

Som du sikkert vet, er alprazolam virkestoffet i Ksalol, og det vil derfor være naturlig å kjenne igjen denne smaken. Samtidig er dette ingen garanti for at tabletten du har er ekte. Foruten om å undersøke tablettens opphavssted, kan det være lurt å tenke over følgende:

  1. Ligger tabletten i originalemballasjen, som er uåpnet og hel?
  2. Har tabletten samme form, farge og vekt som tilsvarer det produsenten oppgir?
  3. Er tabletten hel, og uten misdannelser/sprekker?

For å forsikre deg om at du har en ekte Ksalol-tablett, er det mulig å utføre en test med et test-kit. Det har vært noen tilfeller i blant annet Irland, hvor slike tabletter er tilsatt fentanyl. Fentanyl er et syntetisk opioid som benyttes i smertebehandling, og som er 75-100 ganger sterkere enn morfin. Faren for overdose ved fentanyl er derfor svært høy. Hvis du skal teste, bør du derfor også teste for fentanyl.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.