Fentanyl vs metadon

er om fentanyl,jg oppererte blindtarmen…..å ble satt på fentanyl 75micdmcro hvor mye metadon tilsvarer det,får stod på 90mg men føler 75ikke gir samme resultat

mann/gutt |
42 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Du skriver ikke hvordan fentanyl blir administrert til deg, men vi antar at du mener mikrogram (mcg) som enhet på fentanyl, og at du har depotplaster.

Når vi regner om virkning av forskjellige opioider bruker vi gjerne orale morfinekvivalenter (OMEQ) som standardenhet. Det vil si at vi regner ut hvor mange OMEQ de forskjellige opioidene tilsvarer. Dette vil kun gi omtrentlige verdier. Verdiene/virkningen kan variere fra pasient til pasient og i ulike situasjoner.

Når vi bruker HELFO sin kalkulator kommer vi frem til at 75 mcg fentanyl tilsvarer 165 OMEQ, og 90 mg metadon tilsvarer 180 OMEQ. Med andre ord, 90 mg metadon gir flere OMEQ enn 75 mcg fentanyl, og det kan derfor antas å ha noe mindre effekt.

Det er verdt å merke seg at Norsk elektronisk legehåndbok (NEL) skriver følgende «Ved konvertering mellom ulike opioider, vil det vanligvis være riktig å dosere det nye opioidet lavere enn ekvianalgetisk dose, og eventuelt titrere videre opp til effekt«. Med utgangspunkt i dette kan det se ut til at det er mulig for deg å be om en ny vurdering av dosering.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen