Er det mulig å få hjelp for alkoholproblemer uten å involvere offentlige tjenester?

Er det mulig å få hjelp mot alkohol uten å involvere/melde staten?

kvinne/jente |
32 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Ja, det mulig å få hjelpe for alkoholproblemer uten å involvere offentlige tjenester. Det finnes for eksempel flere private rusklinikker – disse krever ingen henvisning, men du må selv betale for behandlingen. Ellers: Mange har for eksempel opplevd å ha nytte av tilbudet til Anonyme Alkoholikere. På disse sidene har vi samlet en del råd og tips til deg som ønsker hjelp til å slutte med alkohol. Og på disse sidene til HelseNorge kan du få hjelp til å få oversikt over hvordan og hvor mye du drikker. Når det er sagt så er nok sannsynligheten for å lykkes større hvis man følger et offentlig poliklinisk tilbud (samtaleterapi), og da trenger du en henvisning fra en lege (oftest er det mest naturlig å kontakte sin fastlege). Du er dessuten velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat for å drøfte dette ytterligere.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.