Er det mulig å skaffe hjelp anonymt?

Hei,

Jeg skjenner en som tar masse rus. Og jeg blir engstelig. Er det noe mulighet å få skaffet han hjelp anonymt?

kvinne/jente |
19 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at du er bekymret, og at du vil skaffe ham hjelp. Som regel er det sånn at han selv må ville ha hjelp, for å kunne hjelpes. I så fall finnes det god hjelp han kan få – for eksempel kan han ta kontakt med sin fastlege, som igjen kan henvise ham til et egnet tilbud innen spesialisthelsetjenesten. Sånn sett kan du jo prøve å ta en rolig prat med han, fortelle at du er bekymret og hvorfor, og prøve å kartlegge hva han selv faktisk er villig til å gjøre med rusbruken (om noe). Om han gir uttrykk for at han faktisk vil endre på rusbruken, kan du f.eks. tipse ham om å kontakte oss anonymt for en samtale – da kan vi gi noen råd tilpasset hans behov. Men om han ikke gir uttrykk for å ville endre seg, er det dessverre ganske begrenset hvor mye du får gjort med det, egentlig. I så fall er det også viktig at du tar vare på deg selv, etter beste evne. Da kan det f.eks. være greit å benytte deg av et pårørendetilbud.

I spesielt alvorlige tilfeller kan det riktignok være mulig å innvilge rusbehandling under tvang. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

Se gjerne også våre guider til pårørende for videre lesning.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen