Gjør hasj gjør noe med immunforsvaret mitt eller økning av kreft osv?

Hei, jeg har fått påvist fanconi anemi og blitt beinmargstransplantert for 1-2 mnd siden og er veldig strengt isolert pga immunforsvaret mitt og cellegiften jeg har fått. For ikke så lenge siden starta jeg og røyke hasj med nermeste vennene mine jeg får lov til og være med. Men jeg lurte på om hasj gjør noe med immunforsvaret mitt eller den økningen av kreft osv? Jeg pleie ikke røyke veldig ofte nå fordi jeg vil bare ha det når eg føle meg dårlig så prøve og trappe litt ner men lurer på Hva den egentlig gjør med kroppen

kvinne/jente |
16 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Forståelig at du lurer på dette, men dessverre viser forskningen at dette er komplisert. Per i dag er det usikkerhet rundt hvilken effekt cannabis har på immunforsvaret. Om cannabis i seg selv øker risikoen for kreft er heller ikke sikkert. Derfor kan vi ikke gi et sikkert svar på dette.

Men siden det er vanlig å blande hasj med tobakk for røyking, vil vi fraråde det. Røyking av tobakk er den viktigste enkeltårsak til kreft, dette kan du lese mer om hos Helsenorge.

Vi ønsker deg god bedring!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.